Presentatie
Verplaatsingen per autocar Toerisme
Ecotoerisme Evenement Agenda SPECIAL
Voertuigen
Ons contacteren Andere Partners Smartphones Belangrijke info
Voorwaarden Wetgeving & Regelgeving
Wettelijke vermeldingen Plan Zoek
|
Toerisme - De belgische wijnroutes
De belgische wijnroutes Wie zou zich tegenwoordig de riante wijngaarden, symmetrisch opgesteld langs de hellingen van de Maas, nog kunnen voorstellen ? De eerste aanplantingen dateren uit de tijd van de verovering van Gallië door de Romeinen (58 A.C.). We stellen u voor om op een ontdekkingsreis te vertrekken die ons van Dinant tot ten noorden van Liège zal brengen: De mosaanse wijnroute Uitstap n°1: Domaine du Chenoy, Domaine du Ry d'Argent en Château Bon Baron 09:00 Vertrek vanuit Dinant
16:00 - 17:30 Geleid bezoek en degustatie op Château Bon Baron, te Lustin
Terug in Dinant omstreeks 18:00.
De eigenaar en wijnbouwer met passie, Philippe Grafé, zal ons in zijn wijngaard van 10 ha. rondleiden en ons, op het einde van het bezoek, een degustatie van zijn wijnen voorstellen variëteiten: Bronner, Merzling, Helios, Johanniter, Solaris op 3 ha.; Régent op 3 andere ha., Pinotin op 2 ha; Muskat Bleu op 1/4 ha.; op de 2 overblijvende ha.: Rondo (van tsjechische afkomst) en Cabertin (experimentele cepage van zwitserse afkomst). 12:30 - 14:00 Sandwiches buffet op het Domein 15:30 - 18:00 Bezoek aan het Wijnkasteel Genoels-Elderen, de grootste wijngaard in Vlaanderen, te Riemst, ten noorden van Liège wijngaard van 15 ha., alsook een experimentele wijngaard met 20 verschillende variëteiten variëteiten: hoofdzakelijk Chardonnay, maar ook Pinot Noir, Pinot Gris, Pinot Blanc en Auxerrois geleid bezoek, gevolgd door een degustatie. De "Tussen Samber en Maas" wijnroute 09:00 Vertrek vanuit de Dinant 10:30 - 12:30 Bezoek aan de Vignobles des Aglaises, te Haulchin, niet ver van Binche
bijna 10 ha. - variëteiten: hoofzakelijk Chardonnay; vervolledigd met Pinot Noir en Pinot Meunier (net zoals in de Champagne) Gouden Medaille op de Wereldwedstrijd van Brussel (van 18 tot 20 april 2008 te Bordeaux): een mooie consecratie voor de Cuvée Rufus 2006 "méthode traditionnelle" ("méthode champenoise") geleid bezoek, gevolgd door een degustatie 13:00 - 14:30 Terroir maaltijd in de Grange des Belges van de Ferme de la Cour, te Ragnies, bij Thuin op basis van streek-produkten en -gerechten
14:30 - 16:30 Gevolgd door het geleid bezoek aan de Distillerie de Biercée, met degustatie van een eau-de-vie u zult er ontdekken hoe 10 kg vers fruit omgevormd wordt tot een fles eau-de-vie of likeur u zult met de Salle des Distillateurs (oud gereedschap) beginnen, een fim gepresenteerd worden, en zult vervolgens genieten van de Salle des Senteurs (ruiken, zien en aanraken van meer dan 30 planten en de Orgues à Parfum gebruiken) vervolgens zult u de distillerie bezoeken waar, naargelang het seizoen, 23 verschillende eaux-de-vie, likeurs en zoetigheden geproduceerd worden elke etape zal u door de gids uitgelegd worden op het einde van het bezoek kiest u nog uw degustatie: Eau de Villée, Poire Williams N°1, Griotte, of zelfs een Blanche à l'Eau de Villée
Mogelijkheid tot een korte omweg naar de opgehangen tuinen van Thuin voor een bezoek aan de Clos des Zouaves (variëteit: Régent).
Uitstappen per autocar, bestemd voor kleine groepen, vanuit Dinant (tenzij anders overeengekomen). Kenmerken van deze programma's: - geleide bezoeken - uitrusting: voorzie wandelschoenen en kledij aangepast aan het weer - voor iedereen toegankelijk - periode: in principe heel het jaar door, maar bijzonder aangeraden in de herfst, tijdens de oogst. Neem met ons kontakt op voor verdere inlichtingen ! Scenic Tours sprl Creatie datum : 13/08/2008 @ 13:23 |